Onze aanpak

Duurzaamheid staat bij ons centraal. En dan hebben we het niet alleen over de bouwkundige en ecologische duurzaamheid, maar zeker ook over het sociale aspect. Dit vind je terug in onze visie als ontwikkelaar: Woningen en leefomgevingen creëren met een ziel. Vanaf het vroegst mogelijke moment betrekken we beleidsmakers, omwonenden en kopers en huurders. En we blijven verbonden en betrokken bij wat we ontwikkelen. Zo leren we van ervaringen van bewoners en dragen we bij aan het levensgeluk van bewoners en aan een gezonde samenleving.

Ontwikkelen van binnenuit

Door samen met de toekomstige bewoners een ontwikkeling te starten, voegen we waarde toe aan een nieuwe leefomgeving. Ontwikkelen van binnenuit, noemen we dat. We gaan op zoek naar het gezamenlijke verhaal; de woonwens van de mensen die hier in de toekomst willen wonen.

Onze aanpak start met participatiesessies waarbij toekomstige bewoners worden uitgenodigd om mee te denken over de indeling van hun woning en de gemeenschappelijke ruimtes. Deze sessies worden georganiseerd in verschillende fasen van het project, zodat bewoners de voortgang kunnen volgen en hun wensen en ideeën kunnen delen. Door middel van veel persoonlijk contact en interviews, workshops en enquêtes krijgen we inzicht in de woonbehoeften.

In verbinding met de buurt

We betrekken niet alleen de toekomstige bewoners, maar ook de omliggende gemeenschap actief bij ieder project. We geloven in een transparant proces waarin de wensen en zorgen van omwonenden serieus worden genomen. Het ontwikkelen van een nieuw gebouw kan veranderingen in de omgeving met zich meebrengen, en daarom streven wij ernaar elk project naadloos in te passen in de bestaande wijk. Op die manier wordt het een waardevolle toevoeging voor zowel de nieuwe bewoners als de omwonenden.

Ons participatietraject begint vaak met bijeenkomsten waarin omwonenden worden geïnformeerd en suggesties kunnen doen. Er wordt continu gecommuniceerd met betrokkenen, zodat iedereen op de hoogte blijft en eventuele suggesties en zorgen kan delen. We bespreken ook de impact op de buurt, zoals verkeersdrukte en parkeren. Door vroeg in gesprek te gaan, zoeken we samen naar oplossingen. We bevorderen sociale cohesie door gedeelde buitenruimtes te ontwerpen, zoals tuinen of pleinen, die toegankelijk zijn voor bewoners en buurtbewoners. Dit stimuleert ontmoeting en versterkt de band met de bestaande gemeenschap. Onze gebouwen zijn open en gastvrije plekken die bijdragen aan de dynamiek van de wijk.

Onze visie is dat buurtbewoners elkaar makkelijk moeten vinden en helpen. Ontmoeting en delen staan centraal. Gebouwen worden ontworpen om gezond gedrag, beweging en betrokkenheid te stimuleren, waardoor bewoners zich thuis voelen en generaties harmonieus samenleven.

Door ook omwonenden, beleidsmakers en maatschappelijke partners te betrekken, creëren we projecten met een breed draagvlak en duurzame waarde, die een langdurige positieve impact hebben.