You win some, you lose some

Uiteraard doe je mee aan een tender om te winnen maar helaas verlies je er ook wel eens een. Dat is even balen maar ook elke verloren tender levert weer waardevolle ervaring en inzichten op.

Wij hebben recentelijk een tender verloren maar wat hebben we toch een gave ontwikkelstrategie neergelegd bij de gemeente Lichtenvoorde! Samen met architectenbureau Studiospacious, Hegeman Bouwgroep en WeBuildHomes hebben we een plan geschreven waarvan het zonde is om op de plank te belanden, daarom vertellen we er graag in het kort iets over.

Steeds meer steden en dorpen worstelen met lege aanloopstraten richting het centrum. Door het wegtrekken van (grote) winkelketens ontstaat een onprettig straatbeeld, straten waar mensen minder graag door heen lopen. Hoe kunnen gemeentes deze eens succesvolle aanloopstraten ruimtelijke invulling geven en weer levendig maken? Ons plan bestaat uit een combinatie van betaalbare koop- en sociale huurwoningen met pakkende architectuur. Het geheel verbindt straten met elkaar waardoor de levendigheid terugkeert. In het hart ligt een hofje met speel- en verblijfsruimte waardoor een plezierig woonmilieu voor jong en oud wordt gecreƫerd. Klimaat en natuur worden in het plan gerespecteerd waardoor het niet alleen een fijne plek is voor de mensen maar ook voor planten, vlinders en vogels.

Worstelt u als gemeente ook met een lege aanloopstraten richting het centrum, dan komen we graag in contact. We sparren met plezier samen verder over deze interessante, hedendaagse uitdaging en nemen u mee in ons ontwikkelingsplan.

Copyright beeld Studiospacious, Tim Stet en SCOFO.