Wonen in Park Oosterhout in Alkmaar, dat klinkt toch heerlijk!

Gemeente Alkmaar heeft een tender uitgeschreven voor het kavel aan de voormalige Matthiasschool, grenzend aan Park Oosterhout. Samen met Annegien van Dijk van Brique architecten hebben we een mooi passend plan ingediend. Brique ontwierp twee paviljoenachtige woongebouwen in een groene omgeving. Door het gebied als onderdeel van het park te zien, verbetert niet alleen de verbinding tussen wijk en groen maar vormt het ook een entreegebied voor het park.

Van de 20 inzendingen eindigden we op een tweede plaats met deze mooie terugkoppeling van de gemeente Alkmaar;
“Uw inschrijving heeft met name op de onderdelen Stedenbouwkundige kwaliteit en Duurzaamheid zeer hoog gescoord. De presentatie van uw plan liet niets te wensen over en geeft blijk van de grote inspanning die hiermee gemoeid is geweest. Wij hopen dat wij u bij een volgende herontwikkelingslocatie weer zullen treffen.”

Annegien van Brique aan het woord:
“De beide alzijdige georiënteerde bouwblokken zijn identiek, maar door de asymmetrische vorm te spiegelen en een genuanceerd kleurverschil hebben ze elk een eigen karakter. Ze lopen taps toe, zodat ze er slank uitzien op de koppen van het kavel en zijn breed aan de andere zijde, zodat ze een mooie begeleiding van de nieuwe straat en zichtlijn naar het park vormen. Op het einde van de straat is een kleine verblijfsplek die ook andere buurtbewoners uitnodigt het groene gebied te gebruiken. In de toekomst kun je van hier doorlopen naar een nieuw wandelpad langs het water.”

We voelen ons toch winnaars!