RED Concepts realiseert kantoorcampus voor mediabedrijf Azerion in Helsinki.

Op dit moment herontwikkelen we in het centrum van Helsinki een voormalige drukkerij tot een kantoorcampus van zes verdiepingen voor mediatechnologiebedrijf Azerion. Deze kantoorcampus van circa 3.000 m2 is gelegen in de trendy wijk Töölö, een dynamische locatie  in de directe nabijheid van het parlement en de nieuwe centrale bibliotheek Oodi.
De bouwwerkzaamheden zijn gestart en de campus wordt naar verwachting in oktober 2020 aan Azerion opgeleverd.

Azerion Campus Helsinki
Azerion is één van de grootste media-, entertainment en technologiebedrijven van Nederland en breidt snel uit in Europa. Groei is dé reden voor Azerion om zich te gaan huisvesten op een eigen kantoorcampus waar meerdere van hun bedrijven samen kunnen komen. De nieuwe kantoorcampus biedt werkplekken voor circa 200 medewerkers. Daarnaast komt er ook een Azerion Fun Centre met een auditorium, een game theater, een conferentiezaal, en natuurlijk een Finse sauna.

Joost Merks, Board member, Head of M&A and strategic cooperations bij Azerion: “Azerion is een snelgroeiend, innovatief bedrijf dat onder andere door acquisitie van andere bedrijven erg snel groeit. Wij zijn content dat RED Concepts, met hun internationale expertise, onze eerste kantoorcampus in Helsinki gaat realiseren.”

Gawein Minks, eigenaar RED Concepts: “Het wordt het eerste project van RED Concepts in Helsinki en wij zijn trots dat wij dit voor Azerion mogen uitvoeren. Deze kantoorcampus past geheel bij het karakter van het bedrijf en is gelegen op een mooie plek in het centrum van de stad. Dat verklaart ook de grote animo van beleggers om het pand na oplevering te verkrijgen.’’

Ontwerp en uitvoering
Het ontwerp van de nieuwe kantoorcampus met glazen trappen en bijzonder atrium is van de Finse architect Kari Lappalainen. De Finse aannemer NHK Rakennus Oy is verantwoordelijk voor de bouw van de kantoorcampus.