RED Concepts levert duurzame kantoorcampus in Helsinki op aan mediabedrijf Azerion

PERSBERICHT

RED Concepts heeft in opdracht van het pan-Europese mediatechnologiebedrijf Azerion een voormalige, door de bekende Finse architect Lars Sonck in 1924 ontworpen, drukkerij herontwikkeld tot een duurzame kantoorcampus. Het jaren ´30 gebouw met een netto vloeroppervlakte van 2350 m2 omvat zes verdiepingen naast een parkeergarage en is gelegen in het centrum van Helsinki in de trendy wijk Töölö, een dynamische locatie direct achter het parlement. RED heeft zowel het exterieur als het interieur getransformeerd met respect voor de karakteristieke details. Het gebouw wordt de nieuwe thuisbasis voor Azerion’s Sulake; hét Finse game bedrijf, dat Azerion begin dit jaar heeft overgenomen. RED heeft het gebouw eind februari opgeleverd aan opdrachtgever.

Fun en werken combineren
De moderne kantoorcampus omvat een game Fun Centre met een auditorium, een game theater, een conferentiezaal, een art-café en natuurlijk twee Finse sauna’s. Een omgeving waar de nieuwe manier van fun en werken samenkomt. Het gebouw biedt niet alleen werkplekken voor de circa 100 medewerkers van Sulake, maar ook voor startende game-gerelateerde bedrijven. Het laatste was een eis van Azerion.

Kantoorcampus met een Finse twist
RED Concepts is erin geslaagd om in samenwerking met de Finse architect Kari Lappalainen een kantoorcampus te realiseren, waar de Finse cultuur hand in hand gaat met hightech eisen, moderne interieur architectuur en de karakteristieke details van het gebouw. Het pand heeft open trappen en een bijzonder atrium, het bakstenen metselwerk is behouden en de 150 ramen zijn gerestaureerd, daarnaast zijn de muren bekleed met rendiermos. Hiermee zijn ‘oud en nieuw’ en ‘groen en staal’ op harmonische wijze met elkaar verbonden en geven de moderne kantoorcampus een semi-industriële uitstraling met een Finse twist.

Het nieuwe interieur, waarbij alles zes verdiepingen een eigen kleur hebben en waar de passie voor videogames vanaf spat, past geheel bij de jonge creatieve medewerkers. De Finse aannemer NHK Rakennus Oy heeft de transformatie van de voormalige drukkerij naar kantoorcampus in achttien maanden weten te realiseren.

Gawein Minks, eigenaar RED Concepts: “Met trots levert het team van RED Concepts de nieuwe kantoorcampus op aan Azerion. We zijn ervan overtuigd dat het gebouw helemaal past bij het creatieve karakter van Sulake en wij heten de medewerkers van harte welkom op hun nieuwe inspirerende werkplek. De grote kracht tijdens het gehele proces is de goede internationale samenwerking en het wederzijds respect geweest. Een uitdaging, ook omdat de omstandigheden door Covid-19 zeker niet altijd optimaal waren, maar RED gaat deze altijd graag aan. Wij kijken dan ook uit naar nieuwe ‘outside-the-box’ herontwikkelingsprojecten zowel nationaal als internationaal.’’

Duurzaam
RED heeft de accreditatie van BREEAM Very Good aangevraagd en binnenkort kan de nieuwe kantoorcampus zich dan ook met recht een duurzaam gebouw noemen. Naast de diverse duurzame voorzieningen in het gebouw zijn er ook oplaadpunten voor elektrische vervoersmiddelen en is er een overdekte fietsenstalling.