RED Concepts en Studiospacious presenteren een dynamisch woonensemble en nieuw elan in Cuijk.

RED en Studiospacious hebben een haalbaarheidsonderzoek gedaan voor de herontwikkeling van een leegstaande supermarkt-locatie in de wijk Padbroek in Cuijk. Het pand staat al een aantal jaar leeg en de gemeente is geïnteresseerd in de realisatie van woningen op deze plek.. Samen met de gemeente hebben zij in een aantal sessies zeer uiteenlopende ruimtelijke varianten onderzocht.

Een van de mogelijke nieuwe inpassingen heeft als doel om voor de nieuwe en de bestaande bewoners een levendige woonomgeving te creëren met een nieuw gemeenschapsgevoel. Van een senioren-monocultuur naar een leefgemeenschap met elan voor starters, jonge gezinnen en senioren. De toegevoegde volumes vormen samen met de bestaande panden een dynamisch ensemble van gebouwen met afgeschuinde gevels en verspringende volumes.

De gebouwtypologie van de nieuwbouw sluit aan bij de bestaande appartementengebouwen. Gezamenlijk omsluiten ze een nieuw besloten hof op de plek van de bestaande supermarkt. Elke woning en elk appartement heeft toegang tot deze gemeenschappelijke binnenwereld. Het besloten hof krijgt een groen karakter en nodigt door de invulling en positie van zitelementen uit om elkaar als bewoners te ontmoeten.
Aan de randen van het kavel worden nieuwe parkeerplekken toegevoegd die worden uitgevoerd in een doorlatende verharding, waardoor het water infiltreert en het groene karakter van deze plek gewaarborgd blijft.

Beeld Studiospacious, maquettefotografie Tim Stet