RED Concepts doneert een huis aan HomePlan

Collega’s Paul van Essen en Koen van Meer hebben met trots een cheque ter waarde van € 2.350 overhandigd aan zakelijk fondsenwerver Patricia Dijkstra van HomePlan.

Stichting HomePlan is een kleinschalige ontwikkelingsorganisatie die bouwt aan een huis, thuis en toekomst voor de allerarmsten in Latijns-Amerika en Zuidelijk Afrika. RED Concepts’ woninglabel WeBuildHomes steunt HomePlan al een aantal jaar (voor elke opgeleverde straat, doneert WBH een woning) en nu is de eer aan RED.

Eerder dit jaar hebben we in Helsinki, Finland, een kantoorcampus ontwikkelt voor onze opdrachtgever Azerion. Deze campus biedt de werknemers van Azerion een fijne en veilige werkplek, een tweede ‘thuis’ zou je kunnen zeggen. Met deze gedachte in het hoofd, doneren we een bedrag van € 2.350 aan HomePlan. Dit bedrag vertegenwoordigt het aantal m2 van de kantoorcampus en hiermee kunnen we een kwetsbare familie in Zimbabwe een veilig thuis geven.

Over HomePlan en hun project in Zimbabwe
Zimbabwe wordt geteisterd door politieke instabiliteit, hongersnood en hyperinflatie. Bijna 73% van de inwoners leeft onder de armoedegrens en ongeveer 14% van de volwassenen in het land is besmet met hiv/aids. Een hele generatie is weggevaagd door het aidsvirus waardoor veel kinderen al op zeer jonge leeftijd wees zijn geworden.

HomePlan bouwt in Zimbabwe, in samenwerking met de zusters van de St. Teresa Missie, tien huizen voor kwetsbare families op het platteland rondom de hoofdstad Harare. Eén van deze huizen kan nu gerealiseerd worden door deze donatie!

We zijn ontzettend blij met de donatie voor dit mooie project en dankbaar voor de betrokkenheid van RED Concepts bij HomePlan!” aldus Patricia Dijkstra.