Let’s meet Dutchen, bijzondere vakantieverblijven!

Dutchen is één van RED Concepts’ gewaardeerde opdrachtgevers. Dutchen Group ontwikkelt en exploiteert de mooiste recreatieomgevingen binnen Europa. Ze ontwikkelen met liefde voor natuur, design en architectuur.
Als gedelegeerd ontwikkelaar ontwikkelt RED voor Dutchen het nieuwe vakantiepark Waterlodges Naut in Oude Tonge en herontwikkelt RED het voormalig recreatiecentrum Mijnden tot vakantiepark Zuydoever Watervilla’s aan de Loosdrechtse Plassen.

RED zet Dutchen met plezier een keer in de spotlights en daarom hebben ze Jaap-Jan Smit, COO van Dutchen Design en Development, gevraagd om iets over het bedrijf te vertellen.

Over Dutchen
Dutchen bestaat al meer dan 10 jaar bestaat. Na de ontwikkeling van schitterende villa’s in de Schoorlse duinen 12 jaar geleden was het lastig om een goede verhuurorganisatie te vinden. Daarom zijn ze die zelf gestart.

Jaap-Jan aan het woord: “Ik werk inmiddels vijf jaar bij Dutchen en ben verantwoordelijk voor alle ontwikkelingen van Dutchen. Mijn collega’s die verantwoordelijk zijn voor de verhuur en exploitatie, maken dat ik mijn werk als ontwikkelaar optimaal kan uitvoeren.
Daarnaast bouw ik aan het merk Dutchen alsook aan de organisatie. Een organisatie met schitterende producten om enerzijds vakantie te vieren en anderzijds om te investeren in recreatievastgoed.
Als wij investeren in een locatie en deze tot ontwikkeling brengen, dan doen we dit voor de lange termijn. Die dubbele rol is in ontwikkelingsland niet vanzelfsprekend, des te belangrijker is het om vakantie resorts te realiseren van duurzame kwaliteit.”

Inmiddels is Dutchen een begrip in de markt en bieden ze vakantie resorts aan op niet alleen de mooiste plekken in Nederland maar ook in Finland, Zweden en Duitsland.

Investeren in vakantiewoningen
Je kunt dus niet alleen heerlijk recreëren in de bijzondere accommodaties van Dutchen, ze bieden ook interessante investeringsmogelijkheden.

Wat is er leuker dan investeren in je vrije tijd en er ook nog rendement uit te halen? Rendement in de vorm van quality time met familie, vrienden of juist even alleen, maar ook rendement op financieel vlak. Steeds meer mensen huren vakantiewoningen en daarom kunnen er mooie rendementen behaald worden wanneer de woning via Dutchen verhuurd wordt.”, aldus Jaap-Jan.

De accommodaties worden via Dutchen professioneel verhuurd tegen een vaste provisie afspraak. De gasten ervaren luxe, service en gemak terwijl de woningeigenaren genieten van optimale verhuur aan de juiste doelgroep. De eigenaren worden volledig ontzorgd en zodra zij zelf vakantie willen vieren, ervaren zij zelf de luxe en gemak die de woning en het park bieden.

Vakantie ten tijde van de Coronapandemie
Deze Coronatijd heeft effect op de manier waarop we vakantie vieren. Dat merkt Dutchen ook.
De vakantiewoningen liggen in en tegen natuurgebieden en zijn allemaal vrijstaand. De perfecte plek als ‘hideaway’ wanneer je ondanks beperkingen toch wilt ontspannen buiten de dagelijkse omgeving. Dutchen verwacht dat men ook in de toekomst meer in eigen land op vakantie blijft gaan. Deels omdat het simpelweg lastiger is om de landsgrenzen over te gaan en deels omdat Nederland, maar ook Noordwest Europa, is herontdekt als heerlijke vakantiebestemming.

Relatie met RED Concepts
Over de relatie met RED Concepts zegt Jaap-Jan: “RED is één van onze ontwikkelpartners en een heel belangrijke. Het team van RED werkt met mandaat aan onze projecten. Zij toetsen de conceptmatige kant van een project, daarnaast rapporteren en bewaken zij ook de financiële en planmatige kant.”

Hij vervolgt; “RED en Dutchen passen goed bij elkaar omdat RED de belangen van Dutchen snapt en de doelgroep kent. Daarom zijn zij in staat Dutchen te ontlasten en te vertegenwoordigen.
Los van de procesmatige kant, gaat het binnen een samenwerking ook om de persoonlijke klik tussen de teams. We werken aan projecten waar we echt iets bijzonders willen realiseren. Dan is het belangrijk dat je kritisch naar elkaar kunt zijn zonder dat de sfeer daaronder lijdt.”

Nieuwsgierig geworden, neem dan een kijkje op www.dutchengroup.com